Tällä sivulla on lisätietoa tiivistemateriaalien teknisistä ominaisuuksista

Materiaaleja luonnehtivien ominaisuuksien ja lujuuksien keskimääräiset arvot on saatu ja laskettu tietyillä menetelmillä keskimääräisissä ympäristöolosuhteissa, ja ne ovat siksi viitteellisiä. Tiivisteiden ja tiivistysnauhojen sopivuudesta tiettyyn käyttötarkoitukseen päättää asiakas itse, koska tuotteiden käyttöön ja toimivuuteen vaikuttavat monet raaka-aineen valmistajasta ja Fixus Trade OY:stä riippumattomat asiat, muun muassa asennus- ja käyttövaatimukset sekä käyttöajan pituus ja ympäristöolosuhteet, jotka ovat vain asiakkaan tiedossa ja muokattavissa.

Tarvetta parhaiten vastaavan tuotteen valinnassa ovat hyödyksi käyttökohteiden kuvaukset, mutta ne eivät estä tuotteen käyttöä johonkin muuhun asiakkaan haluamaan käyttötarkoitukseen.

Lasitukseen, ikkunoiden asennukseen, ikkunoiden, ovien, luukkujen ja porttien tiivistämiseen, erilaisten rakennussaumojen tiivistämiseen ja eristämiseen, mm. isokokoisten ja raskaiden julkisivulevyjen ja rungon väliseksi tiivisteeksi sekä sokkelin ja kantavien rakenteiden, vesikaton ja lisärakenteiden tai muuhun melu-, ilma-, lämpö- ja kosteuseristykseen. Todella moneen käyttötarkoitukseen sopiva yleistiiviste. Joustava, yhdeltä puolelta tarttuva, hyvin liimautuva, vesitiivis umpisoluinen EPDM-solukumitiiviste.

Materiaali: joustava umpisoluinen EPDM-solukumi, alta laminoitu kaksipuolisella lasikuituakryyliteipillä, jota suojaa irrotettava polyesterifolio, vesitiivis, kestää mietoja kemikaaleja;

Väri: musta tai valkoinen

Tiheys: 130–170 kg/m³; kovuus: sh 40–50; vedenimukyky < 2 %;

Keskimääräinen lämpötila-kesto: –40…+60 °C (itseliimautuvalla materiaalilla riippuu teipin ominaisuuksista, solukumi ilman teippiä –40…+90 °C), suositeltava asennuslämpötila +5…+25 °C

Materiaalin mahdolliset paksuudet: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 15 mm, yleisimmät niin sanotut vakiokoot 2×8, 3×8, 3×10, 4×8, 4×10, 5×8, 6×10, 6×12, 8×20, 10×20, 10×25, 10×40, 15×20, 15×25 mm jne.

Kevytväliseinien (kipsilevyjen) ja erilaisten muiden rakenteiden välisten saumojen tiivistämiseen ja äänieristykseen. Muun muassa julkisivun levymateriaalien ja puu- tai metallirunkojen eristeeksi, myös sokkeliin ja sandwich-paneelien asennukseen sekä kevyisiin ikkuna-asennuksiin. Joustava, yhdeltä puolelta tarttuva, umpisoluinen polyeteeninauha, hyvin liimautuva ja helposti asennettava polyeteenitiiviste.

Materiaali: elastinen, umpisoluinen polyetyleenisolumuovi, alapuolella hyvin kiinnittyvä hot-melt liima, yläpuolella suojaava, irtoamaton silikonifolio, vesitiivis, liuottimeton, kestää mietoja kemikaaleja;

Väri: musta (antrasiitinharmaa) tai valkoinen;

Tiheys: noin 30 kg/m³; vedenimukyky < 1 %, todella kosteudenkestävä;

Keskimääräinen lämpötila-kesto: –30…+80 °C; suositeltava asennuslämpötila +5…+40 °C

Materiaalin mahdolliset paksuudet: 2, 3, 4, 6, 8 mm;

Yleisimmät niin sanotut vakiokoot: 2×30, 2×50, 3×10, 3×25, 3×30, 3×50, 3×70, 3×95, 4×20, 6×20 mm jne.

Rakennusten liikkumattomien rakenteiden tiivistämiseen (ei kestä mekaanista kulumista), muun muassa pehmeytensä ja joustavuutensa takia on todella sopiva kattojen teräsprofiilien pitkien saumojen päällysteiden tiivistämiseen vesitiiviiksi, sekä tietyissä olosuhteissa julkisivun levymateriaalien ja rungon väliseksi tiivisteeksi sekä sandwich-paneelien asennukseen ja laadukkaiden kevytväliseinien äänieristykseen (runkotiivisteeksi).

Materiaali: oikein elastinen, umpisoluinen PVC-solumuovi, alapuolella hyvin kiinnittyvä akryyliliima, yläpuolella irrotettava silikonipaperi tai polyesterimuovi, tiiviydestä ja tiheydestä riippuen ilma-, pöly- tai vesitiivis, kestää mietoja kemikaaleja, UV-säteilyä ja kosteutta;

Väri: musta tai harmaa riippuen materiaalin paksuudesta ja tyypistä;

Tiheys: 90–260 kg/m³; kovuus: SOFT, MEDIUM tai HARD;

Keskimääräinen lämpötila-kesto: –30…+70 °C, suositeltava asennuslämpötila +10…+40 °C

Materiaalin mahdolliset paksuudet: 1,5; 3; 4,5; 6; 9, 12 ja 15mm;

Yleisimmät niin sanotut vakiokoot: 1,5×30, 1,5×50, 1,5×90, 3×10, 3×25, 3×40, 4,5×10, 6×12, 6×15, 12×15, 12×30 mm jne.

Tuuli-, pöly-, valo-, savu- ja äänieristeeksi oviin (myös karusellioviin sekä liukuoviin ja ‑portteihin), ikkunoihin, ilmastointijärjestelmiin sekä putkien, letkujen ja johtojen läpivienteihin ja erilaisiin työpintoihin (tuotantolinjoihin, joita pitkin valmistettava tuote liikkuu harjastetulla työtasolla paikasta toiseen). Iso koko- ja muotovalikoima tarjoaa paljon sovelluskohteita. Terässydäminen polypropyleeniharjastiiviste on alumiiniprofiilissa vaihdettava. Pehmeitä, kapronijalaksella varustettuja harjastiivisteitä käytetään pääasiassa erilaisissa (alumiini- tai PVC-) ikkunaprofiileissa ja kevyissä liukujärjestelmissä.

Erilaisten rakennussaumojen tiivistämiseen ja eristämiseen, muun muassa ikkuna- ja oviaukkojen, julkisivun saumojen ja rakojen (betonielementtien välisten saumojen), eriprofiilisten kattopäällysteiden ja rakenteiden sekä muiden epätasaisten ja epävakaiden rakennuspintojen ääni-, värinä-, ilma-, lämpö- ja kosteuseristämiseen. Samoin johtojen läpivientien tiivistämiseen ja hirsitalojen rakentamisessa kulmarakenteiden ja hirsien tiivistämiseen ja ikkuna- ja oviaukkojen tiivistämiseen tiivistysvaahtojen asemesta. Paisuu paksuudeltaan jopa lähes viisinkertaiseksi, pysyvästi joustava, ilmatiivis, yhdeltä puolelta liimautuva polyuretaanitiivistenauha.

Materiaali: avosoluinen polyuretaanivaahto, kyllästetty modifioidulla akryylidispersiolla, lisätty tulta hylkiviä täyteaineita, ei plastisoimisaineita, alta laminoitu lasikuituverkolla vahvistetulla liimateipillä, paisuu diffuusion avulla, kestää UV-säteilyä, antaa tiivistettyjen saumojen hengittää;

Väri: harmaa;

Tiheys: 50/80/120 kg/m³;

Keskimääräinen lämpötila-kesto: –40…+100 °C, lyhytaikainen +130 °C, suositeltava asennuslämpötila +5…+30 °C

Materiaalin mahdolliset paksuudet: 3/15, 4/20, 6/30, 8/40 mm, eli materiaali paisuu rullan avauksen ja tiivisteen asennuksen jälkeen 5x saakka;

tiivistenauhojen vakiokoot: 3/15×15, 4/20×20, 6/30×20 mm jne.

Ikkunalasien asennukseen, rakennusten ja rakennelmien sekä ilmastointijärjestelmien ilma-, pöly- ja kosteuseristykseen (hyvää kosteuseristystä vaativissa rakennussaumoissa, konttien rakennuksessa), kattojen ja muiden läpivientien tiivistämiseen, veneenrakennukseen sekä erilaisten saumojen täyttämiseen (tiivistämiseen). Vesitiivis, kiinnittyy hyvin alumiiniin, metalliin, lasiin, puuhun, muoviin ja polyetyleeniin. Toiselta puolelta alumiinilla päällystetty butyylitiiviste kestää hyvin UV-säteilyä ja on sen takia erityisen sopiva kattosaumojen ja kattoikkunoiden aukkojen tiivistykseen sekä yleisesti ulkopintoihin.